Sporttiset NEO otsavalaisimet

Sporttiset NEO otsavalaisimet

Ledlenserin urheilulliset NEO-sarjan otsalamput

Kevyt, tehokas ja helposti mukana kulkeva otsalamppu tekee ulkona liikkumisesta ja urheilusta turvallisempaa. Olitpa sitten urbaani kaupunkisuunnistaja, polkujuoksija, vaeltaja, pyöräilijä tai koiran ulkoiluttaja, tutustu Ledlenserin NEO-sarjan otsalamppuihin ja löydä oma suosikkisi!

 

Ledlenserin uusi NEO-otsalamppusarja on suunnattu erityisesti aktiivisesti ulkona liikkuville. Pienet, kevyet ja minimalistiset otsalamput eivät menoa häiritse, mutta ne valaisevat tehokkaasti ja lisäävät ulkoilun turvallisuutta.

Ulkoilu ja urheilu eivät kysy säätä tai valon määrää – aktiiviliikkuja haluaa olla vapaa liikkumaan milloin tahansa. Otsalamppua käytät pimeän aikaan niin pihatöissä kuin muissakin piha-askareissa.

Uusi Ledlenser NEO-otsalamppusarja tulee ulkoilijoiden avuksi neljällä uutuusvalaisimella.

NEO1R on pieni ja pippurinen valaisin, joka sopii kaikkien otsalle ja jokaiseen taskuun, NEO3 ja NEO5R ovat erinomaisia yleispäteviä otsalamppuja jokaiseen aktiviteettiin ja urbaaniin kaupunkiin. Tehopakkaus, NEO9R taasen on suunniteltu erityisesti polkujuoksijoita silmällä pitäen.

 

Kevyt otsalamppu – tehokkuudesta tinkimättä

Kaikki otsalampun kanssa urheilleet ja ulkoilleet tietävät, että iso ja painava otsalamppu mahdollisine akkuineen, ei varsinaisesti lisää ulkoilun mukavuutta. Painava ja hölskyvä valaisin saattaa viedä liikkumisen ilon. Toisin on kuitenkin uuden NEO-sarjan otsavalaisimien kohdalla.

NEO-sarjan valaisimet ovat pieniä ja kevyitä, mikä tekee niiden käyttämisestä mukavaa. Kaikista pienin uusista otsalampuista on NEO1R, jonka paino akun kanssa on vaivaiset 39 grammaa – vertailun vuoksi, tuorehiiva myydään 50 gramman pakkauksissa.

 

 

Yksi pienen valaisimen eduista on, että silloin kun sitä ei tarvitse, on se helppo sujauttaa vaikka takin taskuun odottamaan käyttöä.

Otsalampun pieni koko ja keveys eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että lamppu tuntuisi käytössä heppoiselta tai että se häviäisi ominaisuuksissaan jykevämmälle valaisimelle. Uutuuksista jopa pienimmästä, NEO1R -otsalampusta löytyy tehoa kolmella eri valoteholla, aina 250 lumeniin saakka. Valaisimessa on myös kallistettava valaisinpää ja lampun lataus onnistuu helposti magneettilatausjärjestelmän avulla.

 

Otsalampun punavalo suunnistukseen, leirielämään ja turvalliseen liikkumiseen

NEO1R otsalampusta löytyy kirkkaan valon lisäksi myös punavalotoiminto.

Punavalotoiminto on erinomainen silloin, kun sinun tarvitsee katsoa asioita läheltä ilman, että haluat menettää hämäränäön. Punavalotoiminnolla varustettu otsalamppu on siis loistava valinta esimerkiksi hämärässä tai pimeydessä tapahtuvaan suunnistukseen. Myös pitkillä vaelluksilla kartan lukemiseen on hyvä varautua pimeämmissäkin olosuhteissa.

Punavalotoiminto on lisäksi erinomainen ja muut huomioon ottava valinta leirielämässä, sillä punavalo ei sokaise sinua eikä lähellä olevia, mutta tarjoaa riittävän valon puuhasteluun.

NEO3-, NEO5R- ja NEO9R-otsalampuista löytyy myös takana sijaitseva vilkkuva punainen valo, joka herättää muiden ulkona liikkuvien huomion. Punaisen vilkkuvalon ansiosta tulet liikenteessä paremmin huomatuksi. 

 

 

NEO3 ja NEO5R – varmat valinnat jokaiselle otsalamppua tarvitsevalle aktiiviurheilijalle

Tarvitsetko otsalamppua, joka johdattaa sinut turvallisesti, juoksuaskelinkin, läpi pimeyden tai sumun – luonnon lisäksi myös urbaanissa kaupunkiympäristössä? Kokeile kompaktia NEO5R tai NEO3 -otsalamppua.

Molemmat otsalamput ovat tasavertaisen hyviä valintoja valaisinkumppaniksi, mutta NEO3 tarjoaa käyttäjälleen hieman vähemmän valotehoa kuin sen isoveli. NEO3-otsalampun maksimi valoteho on 400 lumenia, siinä missä NEO5R:n suurin mahdollinen valoteho on 600 lumenia. Molemmissa valaisimissa on valittavana neljä eri valaisintehoa. Lue lisää otsalampun ominaisuuksista, kuten valotehosta.

NEO3 saa virtansa paristoista, joten se sopii paremmin valaisinta satunnaisesti käyttävälle, toisaalta siitä saa luotettavan valaisinkumppanin myös silloin, kun latausmahdollisuutta ei ole.

Joskus eteen tulee tilanteita, joissa optimaalisin paikka valaisimelle ei ole päässä. Tällaisia tilanteita varten NEO5R-otsalampun mukana toimitetaan rintavaljaat, jotka tarjoavat käyttäjälleen toisen tavan kiinnittää ja käyttää valaisinta.

 

Otsalamppu pitkän matkan kulkijalle tai vaihtelevaan pimeyteen

Pitkää matkaa juostessa tai pidempään liikkuessa ympäristön valon määrä voi vaihdella. Valon tehokkuuden tarve saattaa muuttua maaston vaikeuden tai oman vauhdin muutosten myötä. Tällöin yksi otsalampun tärkeimmistä ominaisuuksista riittävän valotehon lisäksi on, että valotehoa on helppo säätää. Valotehon vaihtaminen onnistuu jokaisessa NEO-sarjan valaisimissa myös liikkeessä.

NEO5R valaisimessa on kirkas valokuvio, joka on erityisesti suunniteltu pitämään yllä hyvää näkökykyä nopean liikkeen aikana. Valokuvio mahdollistaa optimaalisen valaisun lähelle ja kauas. Valaisimessa on neljä eri valotehoa, aina 20 lumenista 600 lumeniin.

 

Mitkä otsalamppu pitkälle vaellukselle?


Etsitkö sopivaa otsalamppua vaellukselle? Vaellukselle suosittelemme esimerkiksi NEO3 tai NEO5R valaisimia, joiden ominaisuudet ovat omiaan pitkälle vaellukselle. NEO3-otsalamppu saa virtansa pattereista, joten se tuo luotettavuutta silloin, kun latausmahdollisuutta ei välttämättä ole.

Myös pieni NEO1R on hyvä ottaa vaellukselle mukaan, vaikka sitten varavalaisimeksi. Kokonsa puolesta valaisin ei paljoa tilaa vie eikä lisää painoa, mutta se saattaa nousta arvoon arvaamattomaan pitkän vaelluksen aikana. Myös NEO1R:n punavalo-ominaisuus on hyödyllinen leirielämää viettäessä.

 

 

NEO9R, tehopakkaus polkujuoksijoille
 

NEO-sarjan valaisimista NEO9R on kaikista tehokkain ja se johdattaa juoksijan turvallisesti yön ja sumun läpi niin metsässä kuin kaupunkiympäristöissä.

Aktiivipolkujuoksua, tai muuta vauhdikkaasti etenevää lajia harrastavalla vaatimukset otsalampulle ovat erilaiset, kuin hitaammalla tempolla liikkuvalle.

Polkujuoksija tai maastopyöräilijä juoksee tai polkee usein pitkiäkin matkoja epätasaisessa maastossa, myös pimenevän syksyn tunteina. NEO9R vastaa kaikkiin koviin vaatimuksiin, joita nämä urheilijat valaisimelleen asettavat.

Valotehossa on tavoiteltu optimaalisinta valaisua niin lähelle kuin kauaskin – lampun avulla et kompastu edessä olevaan juurakkoon mutta ehdit myös varautua niihin ajoissa.

NEO9R-otsalampussa on tarkkaan suunniteltu valokuvio ja hyvä valovoima sekä kestävyys.  Valaisimessa on valittavana neljä eri valotehoa, 20-, 200-, 600-, ja 1200 lumenia. Lampussa on tehokas li-ion akku, jonka saat ladattua magneettisesti.

Kun käytössä on mid power -tila, tarjoaa se 200 lumenia ja näkyvyyden 60 metrin päähän – aina 12 tuntiin saakka. Power-tilassa lamppua voidaan käyttää jopa viisi tuntia 600 lumenin ja 120 metrin rangessa. 1200 lumenin boost-tilan ansiosta saat päivänvalon keskelle pimeyttä.

NEO9R on varustettu merkkivalona toimivalla LEDillä, jonka avulla tiedät, paljonko akussa on vielä tehoja jäljellä  – ei siis enää ikäviä yllätyksiä akun varaustilanteen kanssa.

 

Ledlenser otsalamppu – näe ja tule nähdyksi ulkoillessa

Oman turvallisuuden kannalta sekä näkeminen, että nähdyksi tuleminen ovat hämärässä liikkuessa tärkeää. Jo eteenpäin suuntaava valo saa sinut näkymään paremmin, mutta etenkin kaupunkialueella liikkuessa ja syksyn sateiden alkaessa vilkkuvan punavalon tuomasta lisänäkyvyydestä ei ole haittaa.

Kaikissa NEO-sarjan otsalamppujen otsapannoissa on heijastava panta. Otsalamppuja käyttämällä näyt siis joka suunnasta, mutta tästä huolimatta suosittelemme syksyn kostean pimeyden saavuttua myös lisäheijastimia ja valoja.

 

Valitse otsalamppu joka vastaa tarpeitasi

Otsalampun pääasiallista käyttötarkoitusta pohtimalla löydät parhaiten kriteereitäsi vastaavan valaisimen. Esimerkiksi ammattilaiskäyttöön tulevalta otsalampulta odotetaan usein eri ominaisuuksia, kuin nopeaan liikkeeseen tarkoitetulta valaisimelta.

Muun muassa akun kesto ja otsalampun paino ovat tärkeitä kriteereitä otsalamppua valitessa, valotehon ja valon kantaman lisäksi. Apua sinun tarpeisiisi sopivan otsalampun ostamiseen löydät myös otsalampun valinnasta kertovasta artikkelista.

 

 

 

 

View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
Tuotetekstien ja -kuvien kopioiminen ja käyttäminen ilman Nordic Trail Oy:n lupaa on kielletty. © 2023