Ledlenserin ylivoimainen teknologia

Ledlenserin ylivoimainen teknologia

Tutustu ylivoimaiseen, huippuunsa hiottuun Ledlenser teknologiaan

Saksalainen suunnittelu tunnustetaan maailmanlaajuisesti tekniikan, innovatiivisen voiman ja suunnittelun korkeimmaksi standardiksi. Saksalaisena yrityksenä Ledlenser noudattaa näitä korkeita laatustandardeja, joista todisteena on yli 100 teollisuusoikeutta, kuten patentteja. Innovatiivisista linsseistä ja edistyneistä valotoiminnoista tulevaisuuteen suuntautuneisiin virtalähteisiin – Ledlenser työskentelee väsymättä laajentaakseen valaisinten teknologista etumatkaa ja laatulupausta parhaista kannettavista valaisimista. Lue lisää yrityksen historiasta ja arvoista

Ledlenser valaisimissa on käytetty monia erilaisia teknologisia ratkaisuja jotta käyttäjä saisi kaiken mahdollisen tehon ja hyödyn valaisimestaan. Teknologiat vaihtelevat hieman valaisinmalleittain, joten tutustu aina valaisimen mallikohtaisiin tietoihin ja käyttöohjeisiin. Esittelemme alla muutamat Ledlenserin vakuuttavimmat valaisinteknologiat ja ominaisuudet. Pääset myös tutustumaan valaisinteknologian sanastoon. 

 

Advanced Focus System (AFS - valokeilan säätö) & Wide Beam
Patentoitu Advanced Focus System (AFS) mahdollistaa nopean ja tasaisen, portaattoman valokeilan säädön. Voit siis valita laajan valokeilan jolla valaiset ympäristöäsi myös sivuille, tai pitkälle näyttävän, tarkan kohdevalon. Valokeilan säätäminen on erittäin nopeaa ja vaivatonta. Ledlenserin leveä valokeila Wide Beam ottaa huomioon, että ihmisen näkökenttä on vaakasuunnassa noin 180° ja pystysuunnassa vain noin 130°.  Wide Beam -tekniikka antaa sinun nähdä enemmän sivuillesi, ja sinut havaitaan myös joka kulmasta. Ledlenserin ilmiömäinen optiikka takaa myös käyttäjälleen uskomattoman tasaisen valokeilan ilman häiritseviä varjostumia.

Adaptive Light Beam Technology on edistyksellinen, täysin automaattinen tehon ja tarkennuksen säätö valaistavan ympäristön mukaan. Valaisinta ei tarvitse säätää käsin valo-olosuhteiden muuttuessa, vaan valaisimen sensorit havaitsevat ympäristön valaistusolosuhteet ja valon heijastumat, ja reagoivat niihin äärimmäisen nopeasti, säätäen kaikkia valonlähteitä erikseen optimaaliseksi ympäristöön nähden. "Truly hands-free" Adaptive Light Beam Technologyn löydät syksyn 2023 uutuuksista, Ledlenser HF8R valaisimista, kuten esimerkiksi Ledlenser HF8R Core otsavalaisimesta.  

Säädettävä valaisukulma 
Otsavalon säädettävä valaisukulma helpottaa valon kohdistamista alas tai ylös. 

Fusion Beam 
Kaksi LED –yksikköä joista toinen valaisee laajalla valokeilalla ja toinen antaa pistemäisen, pitkälle kantavan terävän valokeilan. Kumpaakin LED-yksikköä voidaan säätää yksilöllisesti, jolloin saat valon juuri sellaisena ja sinne missä sitä tarvitsetkin. Löydät tämän näppärän ominaisuuden esimerkiksi Ledlenser H19R Signature otsavalaisimesta

Flicker Free 
Flicker-Free teknologian ansiosta LED-valaisinta on turvallista käyttää esimerkiksi suurten tuuletinten läheisyydessä, koska valo on tasainen ja sen värähtelytaajuus poikkeaa nopeasti pyörivien laitteiden pyörimisnopeudesta. Näin ollen valaistaessa havaitaan onko laite päällä vai ei. Tämä ominaisuus parantaa työturvallisuutta ja on lisäksi miellyttävä silmille. Välkkymätön valo on myös valokuvaajien ja videokuvaajien toivoma ominaisuus, koska sitä on helppo käyttää kuvatessa mutkattomasti ja tehokkaasti.

Micro Prism
Patentoidussa, innovatiivisessa Ledlenserin Mikro Prism -linssiteknologiassa on optinen mikrorakenne, joka tarjoaa sekä häikäisemättömän valon jakautumisen että korkean hyötysuhteen samanaikaisesti. Se varmistaa alaspäin suuntautuvan säteen, joka on jopa kolme kertaa voimakkaampi kuin perinteiset hajavalolinssit ja tarjoaa optimaalisen valon jakautumisen tilaan riippumatta siitä, onko valaisin pöydällä vai katosta. Tätä teknologiaa käytetään esimerkiksi Ledlenserin lyhdyissä, jolloin niitä on miellyttävä käyttää missä tahansa. 

Optisense Teknologia
Olipa sitten puolivaloisaa, hämärää tai aivan pilkkopimeää, Optisense-teknologian avulla Ledlenser sopeutuu automaattisesti ympäröiviin valaistusolosuhteisiin. Innovatiivinen himmennin säätelee kirkkautta oman valonsa heijastuksen perusteella ja estää häikäisyä. Optisense-toiminto säästää akkua ja antaa juuri oikean määrän valoa ympäristöön nähden.

Rapid Focus 
Taskulampun tai otsalampun valokeilaa säätäessa heijastinlinssi liikkuu suhteessa LEDiin. Jotta tämä prosessi olisi mahdollisimman nopea ja ergonominen, Ledlenser kehitti Rapid Focusin: yhden käden mekanismin, jonka avulla valokeila voidaan säätää ällistyttävän helposti ja nopeasti. Focus Lock ominaisuuden ansiosta voit helposti ja nopeasti asettaa valokeilan tarkennusasteen paikalleen Rapid Focus kiertomekanismilla. Valokeilan muoto pysyy kiinteänä vaikka valaisinta kosketettaisiin tai siihen kohdistuisi tärinää. – tärkeä ominaisuus esim. rakennustyömaalla tai muissa vaativissa olosuhteissa.

 

Flex Sealing 
Flex Sealing teknologian ansiosta valaisin on vesi- ja pölytiivis, mutta silti täysin säädettävissä. Innovatiivinen, joustava Flex sealing suojaa valaisintasi käytettävyydestä tinkimättä. Valokeilaa voidaan säätää rankkasateen aikana tai jopa veden alla.

Smart Light teknologia 
Älykäs valotekniikka tekee Ledlenseristä henkilökohtaisen, muokattavan valaistustyökalusi. Ohjelmoi helposti yksilöllinen toimintovalikoimasi käyttötarpeiden mukaan. Voit esimerkiksi päättää että haluat valaisimen syttyvän ensin suoraan aina maksimivaloteholla (boost). Muistitoiminto asettaa valon niin, että se käynnistyy viimeksi käytetystä valotilasta tai kirkkaustasosta, kun se kytketään uudelleen päälle. Katso englanninkielinen ohjevideo tämän sivun alareunasta.

Magneettinen lataus 
Osassa Ledlenser valaisimissa on mahdollisuus nopeaan ja helppoon magneettiseen lataukseen. Useissa malleissa latausjohto napsahtaa valaisimen kylkeen kiinni ja lähtee myös irti yhtä helposti. Erillistä akkulaturia ei siis tarvita. Floating charge system puolestaan on seinään kiinnitettävä magneettinen latausteline, joka tekee taskulampustasi nopeasti käyttövalmiin yksinkertaisella ranteen liikkeellä. "Grab-and-go". Se tarjoaa myös USB-latauksen sovitinjärjestelmällä, joka voidaan kytkeä tavallisiin pistorasioihin tai auton sytytinpisteisiin.


Energiansäästötila ja "Backup mode"
Energiansäästötila varmistaa valaisimen käytön aikana optimoidun valoasetuksen pienemmällä valovoimakkuudella. Energiansäästötila soveltuu käyttöön erityisen hyvin silloin, jos valoa halutaan käyttää pidemmän aikaa kohtuullisilla valotarpeilla, esim. lukemiseen, yökävelyyn tai lisävaloksi. Energiansäästötila säästää akkua ja saat valoa pidempään yhdellä latauksella. Backup mode takaa ettet jää yllättäen pimeään, sillä akun lataustasoa seurataan jatkuvasti. Kun lataustaso on alhainen, valovirta pienenee virransäästötilan arvoon. Tässä tilassa jäljellä olevaa käyttöaikaa on noin tunti, joten voit turvallisesti lopettaa työsi tai löytää pimeästä metsätä tien kotiin. Lisäksi Battery Indicator merkkivalo ilmaisee akun heikon varaustason ja varoittaa akun heikentymisestä. 

Valotoiminnot 
Ledlenser valaisimissa on useita erilaisia valotoimintoja. Esimerkiksi "Boost" tarkoittaa sitä että valaisin toimii väliaikaisesti täydellä teholla ja antaa suurimman mahdollisen valomäärän. "Low power" on puolestaan pienin mahdollinen teho, jolloin valaisin toimii perustasoa himmeämmin, mutta sitä voidaan käyttää pitkään yhdellä latauksella. "Strobo" on voimakkaasti ja nopeasti vilkkuva valotoiminto, jolla voi herättää huomion hätätilanteessa, tai sitä voidaan käyttää esim. viranomaistarkoituksissa. "S.O.S" valotoiminnolla valaisin lähettää kansainvälisesti tunnettua hätämerkkiä.  Se koostuu kolmesta lyhyestä, kolmesta pitkästä ja kolmesta lyhyestä merkistä (· · · – – – · · ·) eli Morsen aakkosin annetuista kirjaimista S, O ja S.

 

Hätätilatoiminto / poikkeustila
Ledlenser valaisimen saat myös asetettua syttymään automaattisesti sähkökatkon sattuessa. 
Ohje: Kytke ensin valaisin päälle. Pidä sitten kytkintä painettuna noin kahdeksan sekunnin ajan. Valo välähtää kerran, sitten kahdesti. Vapauta kytkin, kun valo on välähtänyt kaksi kertaa. Napauta sitten kytkintä nopeasti kolme kertaa jolloin hätätila kytkeytyy päälle / tai pois päältä. Kun valaisimen hätätila on aktiivinen, lamppu syttyy automaattisesti jos se irrotetaan virtalähteestä latauksen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että lamppu syttyy automaattisesti sähkökatkon sattuessa kun sähkövirta lataukseen katkeaa, tai että valaisin syttyy heti, kun se otetaan pois latausasemasta / latauksesta. Useimmissa Core ja Work -sarjan ladattavissa Ledlenser valaisimissa voidaan aktivoida tämä tila, esim. P7R core tai P17R core käsivalaisimissa. 


The Mode Switch - tilakytkin 
Tilakytkin mahdollistaa suoran pääsyn erilaisiin valotoimintoihin. Valon sytyttämiseen ja sammuttamiseen käytettävän etukytkimen lisäksi valaisimessa on toinen kytkin, jolla voidaan aktivoida erilaisia ​​valotiloja – erittäin käytännöllinen käyttäjille, jotka haluavat käyttää yksittäisiä, tiettyjä valotoimintoja nopeasti ilman, että tarvitsee käydä läpi muita valotoimintoja.


Eri väriset valot 
Valon värillä on merkitystä. Punainen valo säilyttää hyvin hämäränäön esimerkiksi karttaa lukiessa. Vihreä valo on metsästäjien ja luontokuvaajien suosiossa, sillä sekään ei vie ihmisen hämäränäköä kirkkaan valkoisen valon tavoin. Vihreä valo myös häiritsee kaikista näkyvän valon aallonpituuksista vähiten pimeänäkölaitteiden toimintaa, eivätkä eläimet havaitse sitä samoin kuten valkoista valoa. Sinistä valoa voidaan käyttää esim. haavoittuneen eläimen jäljittämisen apuna. Myös valokuvauksessa ja valotaiteen tekemisessä eri värisistä valoista on hyötyä. Osassa Ledlenser valaisimista voit valita minkä väristä valoa haluat käyttää, kuten P6R Core QC käsivalaisin, jossa on yhteensä neljä eri väristä valoa. Voit myös hankkia osaan malleista värilinssisarjan, tässä esimerkiksi H7R Core, Work ja Signature otsalampuille tarkoitettu värilinssisarja.

 Luonnollinen värintoisto - Värintoistoindeksi CRI (Color Rendering Index) 

Korkeat CRI-arvot takaavat että värit toistuvat luonnollisina ja vaikkapa sähkölaitteiden johtojen värit erottuvat helposti toisistaan. Lisäksi luonnollisen värisessä valaistuksessa silmät väsyvät vähemmän pitkien työpäivien aikana.

Latauksen merkkivalo
Yksi tai useampi pieni LED antaa tietoja akun nykyisestä lataustasosta latauksen aikana. Näin voit helposti luotettavasti arvioida, milloin akku on täysin ladattu ja käyttövalmis.

Punainen valo otsalampun takana
Olet ehkä huomannutkin Ledlenser otsavaloissa takaosan akkukotelossa pienen punaisen merkkivalon. Valo on tarkoitettu siihen että tulet paremmin nähdyksi myös takaapäin esimerkiksi taajamassa liikkuessasi. Tämä ominaisuus löytyy esimerkiksi NEO9R otsalampusta. 

Dual Power - Käytä valaisinta akulla tai paristoilla
Osassa Ledlenser valaisimia voidaan käyttää valinnan mukaan joko akkua tai paristoa. Erittäin käytännöllinen pitkille matkoille ilman latausmahdollisuutta, tai esimerkiksi valaisimeksi hätätilanteisiin. Kun akku tyhjenee etkä saa ladattua valaisinta, vaihda tilalle kertakäyttöiset paristot. Esimerkki tällaisesta valaisimesta on outdoor-puolen valaisin Ledlenser MH4

Powerbank 
Osassa Ledlenser valaisimista on myös varavirtalähde, eli powerbank. Voit hätätilanteessa siis ladata vaikka matkapuhelimesi käyttäen valaisimen powerbank-toimintoa ja soittaa apua puhelimella josta jo akku ehti aikaisemmin loppua. Tutustu näihin valaisimiin kategoriassa valaisimet powerbankilla. Ledlenserin valikoimista löydät myös muut powerbankit.

Kuljetuslukko 
Kuljetuslukko estää valaisimen vahingossa päälle menemisen esimerkiksi laukussa. Näin varmistat että sinulla on aina ladattu valaisin mukanasi, eikä akku ole tyhjentynyt turhaan tietämättäsi. Kuljetuslukon saa kytkettyä päälle ja painamalla valaisimen kytkintä yhtäjaksoisesti n. 8 - 10 sekuntia.

 Bluetooth - Ohjaa valaisinta matkapuhelimellasi
Esimerkiksi Ledlenser MH11 otsavalaisimessa on Bluetooth-yhteys, joten voit Ledlenser Connect -sovelluksella määrittää valaisimen asetukset juuri sellaisiksi kuin haluat. Valaisin voi esimerkiksi toimia myös herätysvalona, herättämällä käyttäjän kevyesti kasvavalla valon voimakkuudella. Käyttäjät, jotka haluavat lukea ennen nukkumaanmenoa, voivat käyttää toimintoa joka kytkee automaattisesti valon pois tietyn ajan kuluttua – se sopii ihanteellisesti esimerkiksi retkeilykäyttöön jossa akkua halutaan säästää. Sovellusta voidaan käyttää myös tiettyjen aikavälien määrittämiseen valomerkillä. Tämä mahdollistaa esimerkiksi valosignaaleja käyttävän intervalliharjoituksen, tai merkkivalon syttymisen tietyn ajanjakson päätteeksi. Kätevä apuri niin urheillessa kuin leipoessakin! S.O.S-hälytysvalosignaali puolestaan antaa tukea hätätilanteissa. Kansainvälisesti tunnustettu valosignaali osoittaa avun tarpeen tehokkaasti ja kauas.

Cooling Technology (CT)
Jäähdytystekniikka (CT) varmistaa, että pääsi pysyy viileänä, vaikka otsavalosi on maksimiteholla. Tätä tekniikkaa käytetään myös tietokonesirujen jäähdyttämiseen ja se varmistaakin erittäin tehokkaan energian käytön, hyvän valaistustehon ja myös LEDien pitkäikäisyyden.

Lumen (lm)
Lumeneilla kuvataan valaisimesta saatavan valon kokonaismäärää. Mitä suurempi luku, sitä suuremman valomäärän saat valaisimesta. Laadukas valaisin on kuitenkin paljon muutakin kuin lumen-arvo, ja usein hyvään ja miellyttävään valaistukseen riittää jo pienempikin lumen-arvo. 

IP-luokitus valaisimissa 
Valaisimeen merkitty IP-luokka kertoo laitteen tiiviyden ja määrittää laitteen suojauksen vettä ja pölyä vastaan. Esimerkiksi extreme lajien kuningas, Ledlenser H19R Signature on IP-luokitukseltaan huikea IP68, joka tarkoittaa täyttä vesi- ja pölytiiviyttä. Tällaista valaisinta voidaan käyttää vaikkapa rankkasateessa, lumimyrskyssä, tai se voidaan myös upottaa veteen jopa pidemmäksi aikaa. Suosittelemme kuitenkin että valaisimia ei jätetä käytön jälkeen märkiin tai kylmiin olosuhteisiin. Näin takaat lampullesi parhaan mahdollisen käyttöiän.  

Valitse Ledlenser. PowerUp!  

Tuotetekstien ja -kuvien kopioiminen ja käyttäminen ilman Nordic Trail Oy:n lupaa on kielletty. © 2023